De Ouwe Tol is een zorgboerderij aan de rand van Bergen op Zoom, richting Hoogerheide. 

De naam komt voort uit de locatie waar de boerderij gevestigd is. Van oudsher heet deze buurtgemeenschap de De Ouwe Tol.

Het initiatief voor het starten van de zorgboerderij komt van Emmy Franken (zorgboerin), 11 jaar werkzaam als wmo consulente en Lizet van Meel, werkzaam geweest in het ziekenhuis als verpleegkundige, thuiszorg, psychogeriatrie, zorg coördinator/begeleiding verstandelijk gehandicaptenzorg en nu nog werkzaam als wijkverpleegkundige thuiszorg.

3,5 jaar geleden zijn we hier op deze landelijke plek tegenover de bossen komen wonen.

Met een tuin van 7500m2 is dit een uitstekende plek om met de mensen onder begeleiding aan de slag te gaan in de tuin, met de dieren, iets creatiefs te maken, te wandelen en om gerechten te bereiden met producten uit eigen tuin. Ze kunnen ook verder met het ontwikkelen van de moestuin en het aanpassen van de dierenverblijven.

En natuurlijk is er ook altijd ruimte voor eigen ideeën en inbreng.

Verspreid over het terrein zijn zitjes gecreëerd. Mocht je even rust willen dan is het mogelijk om een plekje te zoeken bij de grote vijver of in de mini boomgaard.

 

De ochtend starten we gezamenlijk met een bakje koffie of thee en tussen de middag genieten we samen van de lunch.

Met een tuin van 7500m2 is dit een uitstekende plek om met de mensen onder begeleiding aan de slag te gaan in de tuin, met de dieren, iets creatiefs te maken of om gerechten te maken met producten uit eigen tuin.

De dagbesteding die wij aanbieden is ontspannen, kleinschalig, huiselijk, laagdrempelig en in de natuur.

Het terrein is toegankelijk voor rollator en scootmobiel.

 

Onze visie is:
Door structuur te bieden en vertrouwen te geven, ervoor te zorgen dat ieder op zijn eigen manier kan deelnemen aan de samenleving.

 

Onze Missie:
Iedereen doet mee!
We zorgen voor elkaar

 

Openingstijden:
Wij gaan voorlopig starten op de woensdag en vrijdag van 9:30 – 16:00 uur.